Έσπασε τα ρεκόρ… ευεργεσιών ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Σε μέγα ευεργέτη της εκπαίδευσης αναδεικνύεται ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας των μίντια και ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για την επίμονη προσφορά βοήθειας στους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντι, προσέφερε δωρεά 350 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης. Μάλιστα πρόκειται για την τελευταία δόση μιας πολύ μεγαλύτερης δωρεάς που αγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

Ο κ. Μπλούμπεργκ είναι απόφοιτος του συγκεκριμένου ιδρύματος. Με την τελευταία αυτή προσφορά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δωρεάς σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και σε μια χώρα στην οποία ο συγκεκριμένος θεσμός είναι βαθιά ριζωμένος.

Με την αποφοίτηση του, το 1964, ο κ. Μπλούμπεργκ δώρισε στο πανεπιστήμιο το ποσό των 5 δολαρίων. Όσο οι επιχειρήσεις του ανθούσαν, τόσο αυξανόταν η προσφορά του προς το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο 70χρονος Μπλούμπεργκ είναι το νούμερο 10 στη λίστα με τους πιο πλούσιους Αμερικανούς. Η συνολική του περιουσία ανέρχεται στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, όλος αυτός ο πλούτος θα επιστραφεί στην αμερικανική κοινωνία μέσω δωρεών.

Το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς -που θεωρείται ένα από τα κορυφαία παγκοσμίως, ιδρύθηκε το 1876 με χρήματα από το κληροδότημα του Τζον Χόπκινς.