Ξανανοίγει ο κινηματογράφος Ορόρα μετά το μακελειό

Λίγους μήνες μετά την ένοπλη επίθεση του Τζ. Χολμς στον κινηματογράφο Ορόρα στη διάρκεια της πρεμιέρας της ταινίας Μπάτμαν, το σινεμά ανοίγει εκ νέου τις πύλες του. Η επίθεση του Χολμς στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 58.

Οργή έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων η απόφαση- πρόσκληση της διοίκησης του κινηματογράφου να διανείμει 2.000 εισιτήρια σε όσους τραυματίστηκαν ή έχασαν τους δικούς τους από την επίθεση αλλά και σε εθελοντές και εργαζόμενους σε νοσοκομεία που έσπευσαν σε βοήθεια όταν έγινε η αιματηρή επίθεση.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και όσοι χτυπήθηκαν κατά την επίθεση μπορούν να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του αναστηλωμένου σινεμά.

Ωστόσο οι συγγενείς των θυμάτων έστειλαν οργισμένο γράμμα προς τους υπευθύνους του κινηματογράφου κατηγορώντας τους για μια “αηδιαστική πράξη” αλλά και για αδιαφορία ενάντια σε όσους έχασαν τη ζωή τους.

Ο δήμαρχος του Ορόρα πάντως ανέφερε πως η επαναλειτουργία του σινεμά συμβάλλει “στην επούλωση των τραυμάτων της κοινότητας”.  

Εν τω μεταξύ, η δίκη του Χολμς ο οποίος είσεβαλε ένοπλος στον κινηματογράφο συνεχίζεται.