Πανάκριβο το “εισιτήριο” για την ορκωμοσία του Ομπάμα

Το εισιτήριο εισόδου στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που έχει οριστεί στις 21 Ιανουαρίου, θα κοστίσει στους φιλάνθρωπους έως και 1 εκατ. δολάρια. Η σκέψη των διοργανωτών είναι με αυτό τον τρόπο να καλύψουν τα έξοδα της τελετής και των συνοδευτικών εκδηλώσεων, ώτσε να μην επιβαρτυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. 

Σε όλους τους "χορηγούς" της ορκωμοσίας θα μοιραστούν- αναλόγως του ποσού συμμετοχής τους – τέσσερα ειδικά εορταστικά πακέτα με προσκλήσεις σε χορούς και συνοδευτικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και συναυλίες για παιδιά.

Εν τω μεταξύ – για να δικαιολογηθεί και η τσουχτερή τιμή του εισητηρίου – τον αμερικανικό ύμνο στην τελετή θα τραγουδήσει η σούπερ σταρ Μπιγιονσέ και προσωπική φίλη του ζεύγους Ομπάμα

Σε μια εντυπωσιακή σκηνή μπροστά στο τεράστιο πάρκο Νάσιοναλ Μολ, η Μπιγιονσέ θα συμμετάσχει σε μια από τις παλαιότερες αμερικανικές παραδόσεις, περιβαλλόμενη από όλους τους βουλευτές του έθνους.

Ο νεαρός Κέλι Κλάρκσον 30 ετών και ο Τζέιμς Τέιλορ 64 ετών θα τραγουδήσουν επίσης κατά τη διάρκεια της τελετής, διαδεχόμενοι την Αρίθα Φράνκλιν που συμμετείχε στην τελετή της ορκωμοσίας το 2009.

Βέβαια, σε σχέση με την πρώτη ορκωμοσία του Ομπαμα στις 20 Ιανουαρίου 2009, οι φετεινές "εορταστικές" εκδηλώσεις έχουν υποστεί κάποιες περικοπές.

Το 2009, 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι στοιβάχτηκαν κυριολεκτικά το National Mall για να δουν την ορκωμοσία του πρώτου μαύρου πρόεδρου της Αμερικής. Φέτος, οι διοργανωτές έχουν μειώσει στο μισό τις θέσεις των θεατών και επιπλέον μείωσαν και τις επίσημες χοροεσπερίδες που γίνονται εκείνη την περίοδο. Έτσι θα γίνουν μόνο δύο χοροί, αντί για δέκα που είθισται.