Ο Τραμπ παρέλαβε την βαλίτσα με τους πυρηνικούς κωδικούς

Ο νέος Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τον δικό του πυρηνικό πόλεμο και δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για να τον σταματήσει

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ο Τραμπ και ο Ομπάμα μπήκαν στο Καπιτώλιο. Εκεί, ένας στρατιωτικός βοηθός του Ομπάμα παρέδωσε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ την βαλίτσα με τους πυρηνικούς κωδικούς: τις πληροφορίες και τον εξοπλισμό που απαιτούνται για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο νέος Πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει τον δικό του πυρηνικό πόλεμο και δεν υπάρχει νομική εμπόδιο για να το κάνει αυτό.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηριστεί από εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας – ακόμα και στο ίδιο του το κόμμα – ως ένας άνθρωπος που του λείπει η κρίση, η ιδιοσυγκρασία και οι γνώσεις για να διαχειριστεί πυρηνικά όπλα.

Πάντως, μερικά λεπτά μετά την ορκωμοσία του, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει την πρόθεση να αναπτύξει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας «αιχμής» για να προστατευθούν οι ΗΠΑ από επιθέσεις του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Η ανακοίνωση δεν δίνει λεπτομέρειες για το εάν το σύστημα αυτό είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη, ή το πώς θα καλυφθεί το κόστος του.