Ο Τραμπ κάλεσε σπίτι του καναλάρχες και εκδότες και τους έβρισε

«Η συνάντηση ήταν σαν μία γ@μημ... ιερά εξέταση»

O πρόεδρος του CNN, Τζεφ Ζούκερ, φτάνει στον Πύργο Τραμπ. Λίγο αργότερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ θα του ούρλιαζε "Μισώ το δίκτυό σας"...

Το βράδυ της Δευτέρας, όλοι οι διευθυντές, μεγαλοστελέχη και παρουσιαστές ειδήσεων των κυριότερων τηλεοπτικών δικτύων και εφημερίδων εθνικής εμβέλειας των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στον πύργο του Τραμπ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κατόπιν πρόσκλησης  του νέου προέδρου, για μία ανεπίσημη, off the record,  συνάντηση.   

Αν και όλοι περίμεναν μια έντονη αλλά πολιτισμένη πολιτική συζήτηση σχετικά με τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ μόλις μπει στον Λευκό Οίκο, τελικά ο σκοπός της πρόσκλησης ήταν άλλος: να τους κατσαδιάσει για τον αρνητικό και επιθετικό τρόπο που τον αντιμετώπισαν στην προεκλογική εκστρατεία του.  

Η Washington Post περιέγραψε την συνάντηση του νέου προέδρου με τα στελέχη της βιομηχανίας των ειδήσεων και δημοσιογράφουςως εριστική. Μάλιστα, ο Τραμπ επισήμανε οργισμένος συγκεκριμένα ρεπορτάζ του CNN και του NBC για την προεκλογική εκστρατεία του τα οποία θεώρησε άδικα, αποκαλώντας τους διευθυντές των δικτύων «ψεύτες».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της New York Post (εκπρόσωποι της εφημερίδας ήταν προσκαλεσμένοι) – πηγή δήλωσε:«η συνάντηση ήταν σαν μία γ@μημ... ιερά εξέταση». Ο Τραμπ, φώναζε και έβριζε διευθυντές και δημοσιογράφους, ενώ όλοι, περίπου 40 άτομα, ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα δωμάτιο. 

Σήμερα το πρωί, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ματαίωσε προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με την εφημερίδα The New York Times, χαρακτηρίζοντάς τη "προβληματική" και παραπονούμενος σε πρωινές καταχωρίσεις του στο Twitter για ανακριβή δημοσιογραφική κάλυψη κι έναν «απαίσιο τόνο».

"Η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης χθες Δευτέρα, ζητώντας να είναι οφ-δι-ρέκορντ, όμως η εφημερίδα αρνήθηκε", διευκρίνισε η εκπρόσωπος των New York Times, Αϊλίν Μέρφι.

Λίγο αργότερα, ο μεγιστάνας πρόεδρος το πήρε πίσω και ανακοίνωσε ότι "θα επισκεφθεί τα γραφεία της". 

Πάντως, ο Τραμπ έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις τις 100 μέρες της προεδρίας του, το ίδιο βράδυ, μετά την αποτυχημένη συνάντηση με τους ανθρώπους των ΜΜΕ, ανεβάζοντας ένα βίντεο στον λογαριασμό τουσ το Facebook. Και το κανονικό παιχνίδι εξουσίας, μόλις ξεκίνησε...