“Οι Αμερικανοί θεωρούν τρελό το να μην υιοθετηθεί η πρότασή μας”

Καθόλου δεν επηρεάζεται από τις αντιδράσεις για την πρόταση της NRA για ένοπλους φρουρούς στα σχολεία ο επικεφαλής του λόμπι υπέρ της οπλοφορίας, Γουέιν Λαπιέρ, που με σημερινές του δηλώσεις υποστηρίζει μάλιστα ότι οι Αμερικανοί θεωρούν “τρελό” το να μην υιοθετηθεί η πρόταση της NRA.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να περάσει η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινστιν, που προβλέπει περιορισμούς στην οπλοκατοχή, ο Λαπιέρ το χαρακτήρισε “κακό” νομοσχέδιο, “βασισμένο σε ψέματα” και εξέφρασε την άποψή του ότι δε θα εγκριθεί.

“Δε θα καταστήσει κανένα παιδί πιο ασφαλές”, υποστήριξε, προσθέτοντας: “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα αληθινά προβλήματα, τα αληθινά αίτια, και αυτό προσπαθεί να κάνει η NRA”.

Όσο για το πρόγραμμα που προτείνει η NRA, για ένοπλους φρουρούς στα σχολεία, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενοχλούν οι κριτικές, και σχολίασε: “Αν είναι τρελό να ζητάς αστυνόμευση και ένοπλη ασφάλεια στα σχολεία μας ώστε να προστατευτούν τα παιδιά μας, τότε πείτε με τρελό. Αλλά νομίζω ότι οι Αμερικανοί πολίτες πιστεύουν πως θα ήταν τρελό να μη γίνει”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει πάντως ήδη τονίσει ότι υποστηρίζει τη σχεδιαζόμενη επαναφορά απαγόρευσης της πώλησης ημιαυτόματων όπλων και έχει αναθέσει από τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, την ηγεσία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου γύρω από την οπλοκατοχή.