Οι Γερμανοί οικονομολόγοι ψηφίζουν… Χίλαρι Κλίντον!

Ούτε 1 στους 100 δεν θα ήθελε τον Ντόναλντ Τραμπ

Αν οι Γερμανοί οικονομολόγοι ψήφιζαν στις αμερικανικές εκλογές, τότε η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν... ήδη στο Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, το 74,5% των Γερμανών οικονομολόγων θα ψήφιζε την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ. Ενώ μαύρο θα έριχναν στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς μόλις το 0,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Δεύτερος (πολύ μακράν της Χίλαρι όμως) στην «ψήφο» των Γερμανών οικονομολόγων είναι ο Λόρενς Κότλικοφ, καθηγητής Οικονομικών στη Βοστόνη, ενώ ο υποψήφιος των Ελευθεριακών Γκάρι Τζόνσον λαμβάνει το 3,45% και η «πράσινη» Τζιλ Στάιν το 2,07%.

Σύμφωνα με την FAZ, οι Γερμανοί οικονομολόγοι όχι μόνον προτιμούν τη Χίλαρι ως πρόσωπο αλλά θεωρούν και το πολιτικό της πρόγραμμα σαφώς προτιμότερο και πιο εφαρμόσιμο από αυτό του κ. Τραμπ.

Επιπλέον το 63,01% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα λάβει ώθηση υπό την προεδρία της Χίλαρι Κλίντον, ενώ μόλις το 0,1% πιστεύει κάτι τέτοιο για μια προεδρία Τραμπ.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 145 Γερμανοί καθηγητές οικονομικών επιστημών.