Τρανσέξουαλ πρώην κατάδικος έκανε τα πάντα για να ξαναμπει στη φυλακή

Δεν άντεχε μακριά από την "ασφάλεια" των φυλακών

Δέκα χρόνια πριν η Linda Patricia Thompson συλληφθεί για ένοπλη ληστεία στο Wyoming, συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τρανσέξουαλ κρατούμενοι. 

Η Thompson εξιστορεί, μέσω αρκετών συνεντεύξεων στο "Cruel and Unusual", την εμπειρία της ως τρανσέξουαλ στις φυλακές - η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν ευνουχίστηκε μόνη της σε σωφρονιστικό κατάστημα στο Idaho σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πρόσβαση σε ορμονική θεραπεία.

"Όταν έκοψα το πράγμα αυτό, ήταν σαν 10.000 τόνοι μίσους και εχθρότητας προς τον εαυτό μου να έφυγαν από τον ώμο μου", είχε πει στο φιλμ. "Μπορούσα να πετάξω... ήμουν ελαφριά, ήμουν ευτυχισμένη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αγαπούσα τον εαυτό μου". 

Όμως η ίδια, παρά τα αισιόδοξα συναισθήματα, έγινε και πάλι θέμα στα μίντια μόλις πρόσφατα όταν λήστεψε ξανά μια τράπεζα στο Cheyenne στο Wyoming, με μοναδικό σκοπό να συλληφθεί. Όπως γράφει το oregonlive.com, εξήλθε από το υπακατάστημα της US Bank κρατώντας χιλιάδες δολάρια τα οποία άρχισε να μοιράζει στους περαστικούς πριν καθίσει σε μια γωνία περιμένοντας την άφιξη της αστυνομίας. 

"Μόλις λήστεψα την τράπεζα", είπε στους ένστολους. "Θέλω να επιστρέψω στη φυλακή", συμπλήρωσε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ένιωθε ασφάλεια στους δρόμους όταν άγνωστοι της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν σε ένα πάρκο. Η Thompson είχε μετακομίσει στο Wyoming τον Ιούνιο όταν αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα στο Wilsonville όπου είχε μεταφερθεί μετά την καταδίκη της για ένοπλη ληστεία.