Χ. Κλίντον: Η Σιδηρά Κυρία των… αιθέρων

Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα κρατήσει στο έδαφος τη Χίλαρι Κλίντον το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μετά τη διάσειση που έπαθε από την πτώση της, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της.

"Δεδομένης της κατάστασης της υγείας της, οι γιατροί τής συνέστησαν να μην πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδας μεγάλα αεροπορικά ταξίδια. Δεν προβλέπεται κανένα αεροπορικό ταξίδι ως τα μέσα Ιανουαρίου", τονίζει ο Φίλιπ Ρέινς σε επιστολή τους προς τους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνήθως συνοδεύουν την Κλίντον στα ταξίδια της.

Αυτή η... καθήλωση είναι εντελώς ασυνήθιστη για την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών. Η κ. Κλίντον ταξιδεύει τουλάχιστον δυο φορές κάθε εβδομάδα σε εκατοντάδες σημεία του πλανήτη. Έχει διανύσει αεροπορικώς περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα και έχοντας επισκεφθεί 112 χώρες, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέχει το ρεκόρ από όλους τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η 65χρονη Κλίντον, πάντως έχει ανακοινώσει ότι θα εγκαταλείψει τη θέση της στο υπουργείο μετά την ορκωμοσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 20 και 21 Ιανουαρίου.