Τους πέρασε για διαρρήκτες, αλλά αυτοί έπαιζαν… Pokemon Go!

Οι δύο έφηβοι ούτε καν κατάλαβαν πως δέχονταν πυροβολισμούς...

Δύο έφηβοι δέχθηκαν πυρά μέσα σε αυτοκίνητο στη Φλόριντα από ιδιοκτήτη σπιτιού που νόμιζε ότι ήταν ληστές, ενώ εκείνοι στην πραγματικότητα... κυνηγούσαν pokemon, παίζοντας με το παιχνίδι-μανία Pokemon Go.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο έφηβοι βρίσκονταν με το αυτοκίνητο έξω από ένα ξένο σπίτι, του οποίου ο ιδιοκτήτης φοβήθηκε ότι επρόκειτο για διαρρήκτες, ειδικά όταν τους άκουσε να λένε ο ένας στον άλλο, όπως είπε, “έπιασες τίποτα;”. Βέβαια, προφανώς οι έφηβοι εννοούσαν τα φανταστικά τερατάκια...

Ο άνδρας, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, στάθηκε μπροστά στο αυτοκίνητο, τους σημάδεψε με το όπλο του και τους είπε να μείνουν ακίνητοι. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα προς το μέρος του, και τότε άνοιξε πυρ.

Πάντως, οι δύο έφηβοι όχι μόνο δεν τραυματίστηκαν από τα πυρά, αλλά δεν κατάλαβαν καν τι είχε συμβεί (!) και το περιστατικό αποκαλύφθηκε μόλις το επόμενο πρωί, όταν είδαν ότι από τις σφαίρες είχε σκάσει ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Πάντως, με αφορμή το περιστατικό αυτό, ο τοπικός σερίφης εκέδωσε μία σειρά από οδηγίες για να μην κινδυνεύσουν ζωές από το εθιστικό παιχνίδι Pokemon Go, που τις τελευταίες μέρες σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του:

“- Να είστε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή και να προσέχετε γύρω σας.
- Μην οδηγείτε και μην κάνετε ποδήλατο ή σκέιτμπορντ ενώ παίζετε.
- Μην παραβιάζετε ξένη ιδιωτική περιουσία ενώ παίζετε.
- Προσέξτε τα “pokestops” όπου οι παίκτες μπορεί να πέσουν θύματα εγκληματιών”.

Επίσης, οι παίκτες συμβουλεύονται να βάλουν στα παιδιά τους όρια για το πού μπορούν να πάμε και να προσέχουν τις τρίτες εφαρμογές που σχετίζονται με το Pokemon Go και δήθεν επαυξάνουν την εμπειρία του παιχνιδιού, γιατί μπορεί να επιτρέπουν την κακόβουλη πρόσβαση στα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.