Ζητούν όπλα μέσα στα σχολεία μετά το μακελειό

Ενός κακού... υστερία έπεται. Μετά το τραγικό αιματοκύλισμα στο σχολείο Σάντα Χουκ του Κονέκτικατ, άνοιξε για πολλοστή φορά ο διάλογος σχετικά με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και κατά πόσον θα έπρεπε να περιοριστεί. Όμως, οι ακραίες καταστάσεις φέρνουν και ακραίες θέσεις: κατατέθηκε επισήμως πρόταση να υπάρχουν όπλα στα σχολεία για την προστασία μαθητών και δασκάλων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης υπέρ της Οπλοκατοχής του Ιλινόις, Richard Pearson, θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος προκειμένου τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα με εξελιγμένο οπλοστάσιο προκειμένου να υπάρχει προστασία έναντι επιθέσεων σαν αυτή του Άνταμ Λάνζα. Όπως προτείνει ο ίδιος, στα σχολεία και εν γένει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να υπάρχουν είτε φρουροί που οπλοφορούν είτε οι δάσκαλοι να εκπαιδευτούν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα. Τονίζει δε ότι αν υπήρχαν όπλα στο Σάντα Χουκ, οι ζωές των 26 ανθρώπων θα είχαν σωθεί.

“Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε γύρω από κάθε σχολείο μια ζώνη που απαγορεύονται τα όπλα. Κάθε τρελός το ξέρει αυτό. Κι έτσι η ζώνη αυτή λειτουργεί ως μαγνήτης για τους ψυχοπαθείς” δηλώνει στους Chicago Sun-Times.

Ήδη, πάντως, σε κάποια σχολεία μπήκαν όπλα. Ο επόπτης εκπαίδευσης στην περιφέρεια του Τέξας επέτρεψε -στη σκιά της τραγωδίας του Σάντα Χουκ- στους δασκάλους να φέρνουν στο σχολείο όπλα.