Στοιχεία για το κίνητρο του μακελάρη εντόπισαν οι ερευνητές

Στοιχεία που υποδεικνύουν το κίνητρο του άνδρα που είναι υπεύθυνος για το μακελειό σε σχολείο του Κονέκτικατ πιστεύουν πως έχουν βρει οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Τζέι Πολ Βανς.

“Οι ερευνητές μας στον τόπο του εγκλήματος εντόπισαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, τα οποία θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα”, τόνισε ο Βανς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο Βανς, φαίνεται ότι ο δράστης μπήκε στο κτίριο δια της βίας, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ξεκαθάρισε επίσης ότι οι έρευνες στον τόπο του εγκλήματος θα συνεχιστούν για τουλάχιστον μία ακόμα ημέρα.

Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τις νεκροτομές στις σορούς των θυμάτων επιβεβαίωσε ότι όλα είχαν πυροβοληθεί πολλές φορές με τουφέκι και τα περισσότερα ήταν μικροί μαθητές.

"Όλα τα τραύματα που είδα προκλήθηκαν από τουφέκι", δήλωσε ο Γουέιν Κάρβερ, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν "πιθανότατα η χειρότερη σκηνή εγκλήματος" που έχει δει τα τελευταία 30 χρόνια.

Από τα 26 θύματα του Άνταμ Λάνζα τα 12 ήταν κορίτσια, 8 αγόρια και 6 ενήλικες γυναίκες. Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα 4 ήταν 7 ετών. Μάλιστα, ένα από τα κορίτσια είχε γιορτάσει τα έβδομα γενέθλιά του τέσσερις ημέρες πριν από τη σφαγή.

Ο Λάντζα κατά τα φαινόμενα αυτοκτόνησε. Η νεκροτομή στη σορό του, όπως και αυτή της μητέρας του, θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η ομάδα των ιατροδικαστών ήθελε να ολοκληρώσει πρώτα τις νεκροτομές στις σορούς των παιδιών ώστε να τα παραδώσει το συντομότερο δυνατόν στις οικογένειές τους που θρηνούν για το χαμό τους, πρόσθεσε ο Κάρβερ.