ΟΧΙ στην ταινία για το βομβιστή της Βοστόνης λέει το πανεπιστήμιο του

Απέρριψε τα αιτήματα να γυριστούν σκηνές για την ταινία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου

Ταινία με θέμα την τρομοκρατική επίθεση βομβιστών στο Μαραθώνιο της Βοστόνης θέλει να γυρίσει η αμερικανική εταιρεία παραγωγής CBS Films. Όμως το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, που φοιτούσε ο μικρότερος από τα δυο αδέλφια – βομιστές, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, απέρριψε κάθε αίτημα να γίνουν γυρίσματα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου για την ταινία. Ο Τζοχάρ φοιτούσε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Μάλιστα ο πρύτανης του πανεπιστημίου απέρριψε εκ των προτέρων και κάθε μελλοντικό αίτημα ως «πολύ άσχημο για την κοινότητα του πανεπιστημίου».

Η ταινία για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, από τους δυο αδελφούς Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ θα έχει τίτλο «Patriots Day» και θα πρωταγωνιστεί ο Mark Wahlberg. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο Δεκέμβριο.

Ο Τζοχάρ έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Ο Ταμερλάν πέθανε στη διάρκεια καταδίωξης με αστυνομικούς.

Η παραγωγή της ταινίας έχει συναντήσει σημαντικές αντιρρήσεις μέχρι τώρα. Και πριν από μερικούς μήνες, οι παραγωγοί είχαν κάνει αίτημα στις αρχές του Watertown που έλαβε χώρα το κυνήγι των δυο βομβιστών με την αστυνομία, να κάνουν γυρίσματα στο σημείο, αλλά οι αρχές το απέρριψαν.  

Η εκπρόσωπος της CBS Films είχε δηλώσει ότι επιθυμία των παραγωγών είναι να κάνουν το φιλμ όσο πιο αληθοφανές και κοντά στα γεγονότα γίνεται αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι ο σεβασμός όσων υπέφεραν από το χτύπημα.