Σαν Μπερναντίνο: Πίστη στο Χαλίφη Μπαγκνταντί ορκιζόταν η εκτελεστής

Στη Σαουδική Αραβία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της η γυναίκα του Φαρούκ Σαγιέντ Ριζάν, του εκτελεστή που εισέβαλε σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας, ανοίγοντας τυφλό πυρ και σκοτώνοντας 14 ανθρώπους. Η 27χρονη γυναίκα, Τασφίν Μαλίκ, άνοιξε και αυτή πυρ μαζί με τον άνδρα της.

Όπως δήλωσαν αποκλειστικά στο πρακτορείο Reuters, δυο Πακιστανοί αξιωματούχοι, η γυναίκα, που κατάγεται από το Πακιστάν έζησε με την οικογένεια της για περίπου 20 χρόνια στη Σαουδική Αραβία.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Πακιστάν για να σπουδάσει φαρμακευτική στο Bahauddin Zakariya University.

H Μαλίκ ορκιζόταν πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το ζευγάρι άφησε πίσω του μια κόρη, 6 μηνών. Ο κουνιάδος του Φαρούκ, Φάρχαν Χαν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να υιοθετήσει το κορίτσι και είναι «πολύ αναστατωμένος και θυμωμένος» με τον Φαρούκ.
«Άφησες την 6μηνών κόρη σου», είπε ο Χαν. «Σε αυτήν την ζωή ορισμένοι άνθρωποι δε μπορούν να κάνουν παιδιά. Ο Θεός σας δώρισε μια κόρη. Και εσείς εγκαταλείψατε αυτό το παιδί πίσω… Τι καταφέρατε με αυτό;».

Πάντως, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο διατάχθηκε ή οργανώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.