Οι Financial Times στα χέρια του δημάρχου της Νέας Υόρκης

Στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ φέρεται να περνά η γνωστότερη ίσως οικονομική εφημερίδα, οι Financial Times

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Μπλούμπεργκ εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει τον όμιλο The Financial Times Group. Εκτός από το γνωστό τίτλο, στον όμιλο ανήκει και το 50% των μετοχών του περιοδικού The Economist. Οι New York Times επικαλούνται στενούς συνεργάτες του δημάρχου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποχώρηση ορισμένων υψηλόβαθμων στελεχών της Pearson Plc, που εκδίδει τους FT, ενισχύουν τις φήμες ότι η εφημερίδα θα πωληθεί. Ενώ οι ΝΥΤ επικαλούνται τραπεζικές πηγές που θέλουν την πώληση να γίνεται στις αρχές του νέου χρόνου.

Σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους, ο όμιλος The Financial Times Group κοστίζει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και η Bloomberg LP είναι σε θέση να διαθέσει το ποσό αυτό καθώς το 2011 είχε έσοδα 7,6 δισεκατομμύρια. Σύμβουλοι του Μπλούμπεργκ αλλά και αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως εξυπνότερη κίνηση θα ήταν η αγορά ενός ηλεκτρονικού μέσου μαζικής ενημέρωσης, όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα LinkedIn.

Εκπρόσωπος του δημάρχου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.