Aerosmith σε Τραμπ: Σταμάτα να χρησιμοποιείς τα τραγούδια μας!

Μία από τις πιο κλασσικές και δυναμικές ροκ μπαλάντες, το θρυλικό πλέον Dream On των Aerosmith, χρησιμοποιεί ο Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του καμπάνια – ή, καλύτερα, χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα.

Ο τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος, Steven Tyler, ζήτησε από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να σταματήσει να παίζει το τραγούδι στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του Tyler έστειλαν- για δεύτερη φορά - επιστολή στην επιτροπή εκστρατείας του Τραμπ , υποστηρίζοντας ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων "δεν έχει την άδεια του πελάτη μας να χρησιμοποιεί το Dream On ή οποιοδήποτε άλλο τραγούδι του συγκροτήματος" .

Η επιστολή προσθέτει ότι, χρησιμοποιώντας το τραγούδι, ο Τραμπ "δίνει την εσφαλμένη εντύπωση ότι το συγκρότημα συνδέεται ή συμφωνεί με την υποψηφιότητα".

Πάντως, οι δικηγόροι ξεκαθάρισαν ότι "η κίνηση της απαγόρευσης δεν κρύβει κανένα «πολιτικό» ή « προσωπικό θέμα με τον κύριο Τραμπ, αλλά αφορά καθαρά την άδεια και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του τραγουδιού, τα οποία ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τα έχει".