Τον άφησε να σκοτωθεί για μια φωτογραφία

Με τον σοκαριστικό τίτλο “Καταδικασμένος. Αυτός ο άνδρας θα πεθάνει” κυκλοφόρησε το φύλλο της 4ης Δεκεμβρίου της αμερικανικής εφημερίδας New York Post. Η ιστορία είναι ακόμη πιο σοκαριστική όμως: ο φωτογράφος της εφημερίδας είδε έναν 58χρονο άνδρα να έχει πέσει από ατύχημα στις ράγες του μετρό. Πάλευε να ανέβει για να σώσει τη ζωή του. Αντί όμως να τον βοηθήσει, ο φωτογράφος προτίμησε να πάρει θέσει για να πατήσει το κουμπί και να βγάλει την “καλή” φωτογραφία! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εφημερίδα δημοσιοποίησε τη φωτογραφία και μάλιστα πρωτοσέλιδο!

Η απόφαση του φωτογράφου προκάλεσε ρίγη αποστροφής. Έντονη είναι η καταδίκη τόσο από εκπροσώπους του Τύπου όσο και από αναγνώστες. “Το να αποσπάς την προσοχή του οδηγού με το φλας ή ακόμη και να τον τυφλώνεις με αυτό δεν μοιάζει ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις κάποιον που προσπαθεί να σκαρφαλώσει ξανά στην πλατφόρμα” αναφέρει ο Αλεξάντερ Αμπάντ-Σάντος από το δίκτυο Atlantic Wire ενώ τα tweets που στάλθηκαν από αναγνώστες στο προφίλ της εφημερίδας είναι ενδεικτικά “είστε ελεεινοί, πιο σκουπίδια από τα σκουπίδια” γράφουν αγανακτισμένοι αναγνώστες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πλατφόρμα του σταθμού του μετρό στην 49η οδό, με την αμαξοστοιχία. Ένας άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα έσπρωξε στις ράγες τον άτυχο 58χρονο. Το τραίνο δεν πρόλαβε να σταματήσει και ο άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο ακαριαία.

Ο φωτογράφος, Ουμάρ Αμπάσι, μέσω του φύλλου της 5ης Δεκεμβρίου υπερασπίστηκε εαυτόν δηλώνοντας πως ήταν πολύ μακρυά για να βοηθήσει τον άτυχο 58χρονο και πως δεν τραβούσε φωτογραφίες για να απαθανατίσει τη στιγμή αλλά για να δει τα φλας ο οδηγός του τραίνου και να σταματήσει εγκαίρως.