Πυροβολισμοί στο Φέργκιουσον, σε πορεία για τον Μάικλ Μπράουν

Λεζάντα φωτογραφίας από Reuters: Ένας μαύρος άνδρας κείτεται πολυ σοβαρά τραυματισμένος, με αίματα στο πουκάμισό του, μετά από πυροβολισμούς στο Φέργκιουσον. Πρόκειται για τον 18χρονο Τάιρον Χάρρις, φίλο του Μάικλ Μπράουν, που συμμετείχε στην πορεία.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια βραδινής πορείας εκατοντάδων ανθρώπων στη μνήμη του 18χρονου άοπλου μαύρου Μάικλ Μπράουν, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον φόνο του από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, κατά του οποίου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η πορεία ξεκίνησε από τον τόπο του φόνου και κατευθυνόταν προς την εκκλησία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Το Reuters γράφει ότι ένας άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη και ασταθή κατάσταση και χειρουργείται ενώ άλλα μέσα αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι νεκρός.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαλύσει ένα πλήθος διαδηλωτών που άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία και να σπάνε βιτρίνες κατά μήκος ενός δρόμου που ήταν το επίκεντρο των ταραχών πέρυσι. 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου έξι πυροβολισμούς, οι οποίοι πάντως φαίνεται πως δεν κατευθύνονταν προς τους συγκεντρωμένους.

Μετά τους πυροβολισμούς η πορεία διεκόπη, ενώ περιπολικά και ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο πίσω από την εκκλησία, απ' όπου φέρονται να προήλθαν οι πυροβολισμοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις Τζον Μπελμάρ δήλωσε οργισμένος με το συμβάν που αμαύρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης: "Αυτό είναι το είδος του συμβάντος που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι θλιβερό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο όσο πιο ασφαλή γίνεται".