Μια άνεργη γυναίκα και ο σύζυγος της κέρδισαν το λόττο

Μια άνεργη γυναίκα από το Μισούρι των ΗΠΑ και ο σύζυγός της, μηχανικός, κέρδισαν 294 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας το τυχερό δελτίο στην κλήρωση για ένα από τα μεγαλύτερα τζακ ποτ των τελευταίων δεκαετιών στην αμερικανική λοταρία. Οι δυο νικητές που ανέδειξε η κλήρωση θα μοιραστούν συνολικά 587, 5 εκατ. δολάρια.

Το ζεύγος Χιλ, ο Μαρκ και η Σίντι, με τρείς γιούς και μια υιοθετημένη κόρη, είπαν στους δημοσιογράφους ότι είναι "συνηθισμένοι άνθρωποι με σφιχτά, έως σήμερα, τα οικονομικά τους".

Δεν θέλησαν να αποκαλύψουν, τι θα κάνουν με όλα τα χρήματα του λότο, αρκούμενοι να αναφέρουν αόριστα πως κάποιες φιλανθρωπίες θα γίνουν με αυτά, ενώ βεβαίωσαν ότι "τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πολύ όμορφα και οι διακοπές, σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα παραταθούν ".

Δεν εξέφρασαν το παραμικρό παράπονο που θα πρέπει να αποδώσουν το 1/3 των κερδών τους στο κράτος και τόνισαν ότι είναι καθήκον τους ως Αμερικανοί να αποδώσουν τα δέοντα στο κράτος και μάλιστα στο ακέραιο.

Η κα Χιλ απολύθηκε σχεδόν πριν 24 μήνες, από τη θέση γραμματέως μικρομεσαίας επιχειρήσεως . Αλλά και ο σύζυγός της, καθ' όλο το τελευταίο 12μηνο, είχε 'αναδουλειές'.

"Τώρα θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα πόνι στην κόρη μας και ακόμα να την πάμε να δει πρώτη φορά τον ωκεανό που την μαγεύει".

Ο κάτοχος του άλλου μισού δελτίου λόττο, που κέρδισε στην πρώτη κατηγορία, δεν έδωσε ακόμα τα στοιχεία του. Όμως, στο Μέριλαντ, στα νοτιο-ανατολικά της πρωτεύουσας, μια κάμερα ασφάλειας "αποτύπωσε" άντρα να πανηγυρίζει έξαλλα...

Ο τοπικός πράκτορας του γραφείου των στοιχημάτων θυμήθηκε "έναν στρατιωτικό, που εργάζεται στα πέριξ ( πιθανόν στη στρατιωτική βάση Αντριους) και τού ζήτησε να περάσει στη μηχανή το (εξίσου τυχερό) δελτίο λότο του".

Το αμερικανικό λότο εδρεύει στην Αριζόνα και οι τυχεροί έχουν διορία 180 ημερών για να εισπράξουν.

Άλλοι 8,9 εκατομμύρια παίκτες του λότο θα μοιραστούν, λόγω της κίνησης που είχε αυτό το τζακ ποτ, περίπου 131 εκατομμύρια δολάρια.

Οι διοργανωτές είπαν ότι λόγω του υψηλόποσου 'ποτ', τα τελευταία 24ωρα τα μηχανήματα επικύρωναν σε όλες μαζί τις Πολιτείες κάπου 160 χιλιάδες (ατομικά και ομαδικά) δελτία κάθε 60 δευτερόλεπτα...