Παραιτήθηκε εκπρόσωπος Κογκρέσου επειδή σχολίασε τις κόρες του Ομπάμα

Την παραίτησή της (;) υπέβαλλε την Δευτέρα η Ελίζαμπεθ Λότεν - μέλος των Δημοκρατικών του Κογκρέσου και εκπρόσωπος του γερουσιαστή Στίβεν Φίντσερ- η οποία σχολίασε αρνητικά το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της Σάσα και της Μάλια, των δύο θυγατέρων του προεδρικού ζεύγους.

 Με ανάρτηση της στο Facebook, η Λότεν επέκρινε τα πρόχειρα ρούχα και τις κοντές φούστες των κοριτσιών στην παραδοσιακή τελετή απονομής "χάριτος" στη γαλοπούλα των Ευχαριστιών, καθώς και το "βαριεστημένο" ύφος τους, καθώς στεκόταν δίπλα στον πατέρα τους, Μπαράκ Ομπάμα. 

"Αγαπητές Σάσα και Μάλια: Καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε στα απαίσια χρόνια της εφηβείας, αλλά είστε μέλη της πρώτης οικογένειας της χώρας. Προσπαθήστε λοιπόν να έχετε λίγη φινέτσα και κάνετε σα να σας νοιάζει και ότι σέβεστε τον Λευκό Οίκο" έγραφε εκτός των άλλων η Λότεν. 

Λίγες ώρες αργότερα, η ανάρτηση κατέβηκε από τον λογαριασμό της και, αντ'αυτού, ανέβηκε μία στην οποία η Λότεν ζήτησε συγγνώμη για την "βλαβερές λέξεις" της.

"Μετά από πολλές ώρες προσευχής, μιλώντας με τους γονείς μου, και ξαναδιαβάζοντας τα λόγια μου, μπορώ να δω πιο καθαρά πόσο βλαβερά ήταν. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσους πλήγωσα και προσέβαλα.... Έκρινα τις δύο νεαρές κυρίες με έναν τρόπο που ποτέ δεν θα ήθελα να κριθώ εγώ ως έφηβη". 

Ουσιαστικά, η Λότεν ήταν πιο... ειλικρινής από όλους τους υπόλοιπους σχολιαστές στα αμερικανικά μέσα, οι οποίοι χαρακτήρισαν με χιούμορ ως "αδιάφορα" τα πρόσωπα των κοριτσιών στα δράμα της γαλοπούλας. 

Ωστόσο, η εκπρόσωπος παραιτήθηκε από την θέση της μετανιωμένη ενώ ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το περιστατικό.