Νέο τουριστικό διαστημόπλοιο ετοιμάζει η Virgin Galactic

Το τραγικό δυστύχημα του τουριστικού διαστημόπλοιου SpaceShipTwo το οποίο συνετρίβη μετά την ενεργοποίηση του πυραυλοκινητήρα,-δεν πτόησε τους εργαζόμενους της Virgin Galactic.

Στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνια ετοιμάζεται ένα ακόμη αντίστοιχο διαστημόπλοιο. Tο N202VG (φωτ) άρχισε να κατασκευάζεται πριν από δυόμιση χρόνια και θα δοκιμαστεί το 2015. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνέντευξή του μετά την συντριβή του SpaceShipTwo, ο ιδιοκτήτης της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το διαστημικό πρόγραμμα της εταιρίας θα συνεχιστεί.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποστηρίζουν πως οι προετοιμασίες έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, μετά το σοκ που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.

«Η ομάδα εργάζεται σκληρά για το δεύτερο διαστημόπλοιο. Ανυπομονούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη με το προηγούμενο και θέλουν να προχωρήσουν», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic.

Εν τω μνεταξύ, οι έρευνες για την συντριβή του διαστημοπλοίου από την οποία ένας από τους δύο πιλότους σκοτώθηκε, συνεχίζονται με τη συνεργασία των αρχών και των εκπροσώπων της εταιρείας και αναμένεται να δοθούν σύντομα απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

«Νομίζω πως η συνεργασία που έχουμε με τους αρμόδιους της έρευνας είναι θετική έως τώρα και η ελπίδα μου είναι ότι θα κάνουμε πρόοδο τις αμέσως επόμενες ημέρες», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Galactic.