Μπόνο: Όχι σε περικοπές που θα κοστίσουν ζωές

Την προσοχή των ΗΠΑ στον τομέα της Υγείας εφιστά ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο.

Ο Ιρλανδός καλλιτέχνης και ακτιβιστής στη μάχη κατά της φτώχειας, μιλώντας την Τετάρτη στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, προσπάθησε να περιγράψει το κρίσιμο της κατάστασης από τις προωθούμενες περικοπές προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Παρουσιάζοντας στοιχεία που συνέλεξε από το amfAR, το ίδρυμα για την έρευνα του AIDS, προειδοποίησε ότι πιθανή συρρίκνωση των χρημάτων του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, που κατευθύνονται στην υγεία, θα αφήσει περισσότερους από 275.000 ανθρώπους, χωρίς θεραπεία και θα οδηγήσει 63.000 πάσχοντες από AIDS στο θάνατο.

“Ξέρουμε ότι υπάρχουν περικοπές, το καταλαβαίνουμε αυτό. Αλλά όχι περικοπές που θα κοστίσουν ζωές” είπε ο Μπόνο τονίζοντας πως η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε ηθική.

Αν οι πολιτικοί δεν καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία, οι αυτόματες περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να μειώσουν περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την παγκόσμια υγεία και την ανάπτυξη, σύμφωνα με τα στοιχεία από το αμερικανικό γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.