ΗΠΑ: Συναγερμός σε όλη τη χώρα για τον Έμπολα

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ καθώς η υπόθεση με τον ασθενή με Έμπολα στο Ντάλας του Τέξας εξελίσσεται σε θρίλερ.

 

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τον Λιβεριανό ασθενή - ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από από τις 30 Σεπτεμβρίου - τέθηκαν σήμερα σε καραντίνα. Οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι από τους περίπου 100 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, οι 50 παρακολουθούνται καθημερινά και οι 10 εκτιμάται ότι αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο.

 

Την ίδια ώρα, ένας ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλεί ο Έμπολα και ο οποίος είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Νιγηρία, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον και νοσηλεύεται σε καραντίνα. 

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιάσουν την απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης στην επιδημία του ιού Έμπολα. 

Παράλληλα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι σχεδόν 4.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη δυτική Αφρική, στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την αντιμετώπιση της επιδημίας του ιού.