FBI: Αναγνωρίστηκε ο τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τους ομήρους

Τον τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίστηκε στα βίντεο αποκεφαλισμού να σκοτώνει τους Τζέημς Φόλεϊ, Στίβεν Σκοτλόφ και Ντέηβιντ Χέινς, αναγνώρισαν οι αξιωματούχοι του FBI.

Μέχρι στιγμής, ο δήμιος είναι γνωστός μόνο ως "Τζιχάντ Τζον" με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα στην περιοχή του Λονδίνου.

Ο άνδρας είναι γνωστός στα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών ως διαπραγματευτής ομήρων για μια ομάδα Βρετανών μαχητών του ΙΚ στη Συρία. Ήταν επίσης φρουρός για τους ομήρους του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκκα.

Ένας από τους πρώην ομήρους του, δήλωσε ότι ο Τζον είναι "ευφυής, μορφωμένος και ένας αφοσιωμένος οπαδός στην ριζοσπαστική ισλαμική διδασκαλία."

Ενώ η πραγματική ταυτότητα του "Τζιχάντ Τζον" είναι γνωστή στο FBI, τα στοιχεία του δεν θα δοθούν ακόμα στη δημοσιότητα. Πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ωστόσο, αποκαλύπτουν στους Times ότι σε αυτή τη φάση η επιχείρηση επικεντρώνεται στην παρακολούθηση κάθε επικοινωνίας του τζιχαντιστή Τζον με τους συνεργάτες τους.

Στόχος τους, τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο εντοπισμός των ομήρων, ενώ οποιαδήποτε σύλληψη σε αυτό το στάδιο είναι βέβαιο ότι θα βλάψει την επιχείρηση διάσωσης.