Βίντεο-σοκ μετά τη δολοφονία νεαρού στο Μισούρι από αστυνομικό

Το περασμένο Σάββατο, στο Μισούρι των ΗΠΑ, ο 18χρονος Αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε από βετεράνο αστυνομικό, ενώ είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά για να δείξει πως ήταν άοπλος, και ξεψύχησε στον δρόμο.

 

Το επεισόδιο προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης στην μικρή πόλη Φέργκιουσον - όπου κάθε μέρα γίνονται αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που καταλήγουν σε άγριες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς- και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ, αναγκάζοντας ακόμα και τον Ομπάμα να παρέμβει και αν κάνει έκκληση στις αστυνομικές αρχές για ψυχραιμία. 

Διαβάστε σχετικά: Το Μιζούρι φλέγεται, υπό το φάντασμα του ρατσισμού

 

Το CNN μετέδωσε ένα ερασιτεχνικό βίντεο, που ελήφθη από το κινητό τηλέφωνο ενός αυτόπτη μάρτυρα, το οποίο καταγράφει τις στιγμές, αμέσως μετά τη δολοφονία του αγοριού και εξηγεί την δημόσια οργή και κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας.

 

Το άψυχο σώμα του 18χρονου Αφροαμερικανού κείτεται για ώρες στο δρόμο, ακάλυπτο. Η αστυνομία δεν επιτρέπει ούτε στον πατέρα του αγοριού να πλησιάσει το νεκρό γιο του ενώ  μια γυναικά στο βάθος πιθανότατα η μητέρα του ακούγεται να κλαίει σπαρακτικά. Αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται στο βίντεο να λένε ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι ενώ είχε ήδη πέσει στο έδαφος  ενώ ο κόσμος γύρω αντιδρά εξοργισμένος....