Ανησυχία Ομπάμα για το “τέρας” του Μεξικό

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε έκκληση στους γονείς από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής να μην στέλνουν τα παιδιά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα, μέσω του Μεξικό, το διάσημο τρένο που μεταφέρει παράνομους μετανάστες "Τhe Beast", ανατράπηκε για άλλη μία φορά, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. 

"Το τέρας" είναι μια εμπορική αμαξοστοιχία που χρησιμοποιούν οι Μεξικανοί και οι κάτοικοι από την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ για να ταξιδέψουν στην οροφή του μέχρι τα σύνορα των ΗΠΑ και να περάσουν παράνομα στη χώρα. 

Αυτή τη φορά, το τρένο μετέφερε σχεδόν 1300 άτομα στην πλειοψηφία τους ανήλικους, που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν τη βία και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ. 

"Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι και είναι πολύ απίθανο να επιτραπεί στα παιδιά τους να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες" είπε ο Ομπάμα, κάνοντας σαφή αναφορά στα 57.000 ασυνόδευτα παιδιά που κρατούνται στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό από τον Οκτώβριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να περάσει το ταχύτερο το αίτημά του για κεφάλαια ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αντιμετωπιστεί η εισροή των ασυνόδευτων παιδιών από την Κεντρική Αμερική.