Μυστικό γεύμα και συμπάθεια Ομπάμα-Χίλαρυ στον Λευκό Οίκο

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρέθεσε "ιδιωτικό" γεύμα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, πιθανή υποψήφια να τον διαδεχθεί ως επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.  

"Ο πρόεδρος γευμάτισε ανεπίσημα και ιδιωτικά με την Κλίντον στο Λευκό Οίκο το απόγευμα" ανακοίνωσε ανώνυμα ο αξιωματούχος αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας μεταξύ των δύο... συνδαιτημόνων και πρώην αντιπάλων για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος το 2008.  

Σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα εκτίμησε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν "πολύ αποτελεσματική" ως πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι είναι "φίλος" με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.  

"Δεν γνωρίζω τι θα κάνει, αλλά γνωρίζω ότι αν αποφασίσει να είναι υποψήφια για την προεδρία θα είναι πολύ αποτελεσματική", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου 2017.  

"Η Χίλαρι και εγώ είμαστε φίλοι. Επειδή διεξήγαγε την πιο μακρά εκστρατεία για το χρίσμα στην ιστορία και επειδή οι ομάδες μας ήταν αντιμέτωπες, σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να υπάρχει η άποψη ότι, όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών, ήταν λίγο σαν αναγκαστικός γάμος. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει", διαβεβαίωσε ο Ομπάμα.

Η φημολογία ανθεί για μια πιθανή προσπάθεια της Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα διεκδικώντας εκ νέου το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2016, όταν και αναμένεται να δημοσιεύσει και τα απομνημονεύματά της.    Μάλιστα, ο Ομπάμα και η Κλίντον παραβρίσκονται τακτικά σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως πρόσφατα, στο μουσείο που άνοιξε προς τιμήν της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η 66χρονη Χίλαρι Κλίντον είναι σήμερα στην καλύτερη θέση από τους πιθανούς υποψηφίους των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ώστε να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας την περίοδο από το 2009 έως τις αρχές του 2013 , δεν έχει πάντως αποσαφηνίσει ακόμη τις προθέσεις της .