Εκλογές ΗΠΑ : Τα γκάλοπ προμηνύουν θρίλερ στην κάλπη

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ, με το τοπίο λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές να μην είναι ξεκάθαρο από τις δημοσκοπήσεις.

Σήμερα δύο δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Μιτ Ρόμνεϊ ενώ μια άλλη θέλει τον Μπαράκ Ομπάμα να προηγείται.

Σύμφωνα με σημερινή έρευνα της Gallup μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ρόμνεϊ διατηρεί προβάδισμα τριών μονάδων. Η δημοσκόπηση δίνει 50% στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο έναντι 47% του νυν προέδρου.

Μια άλλη έρευνα του Associated Press, επίσης μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων, δίνει 47% στο Ρόμνεϊ και 45% στον Ομπάμα.

Αν και η έρευνα δίνει επίσης προβάδισμα στο Ρόμνεϊ, ωστόσο έρχεται να φέρει μια μεταβολή στο πιθανό σώμα ψηφοφόρων, καθώς φέρνει τους δύο υποψηφίους ισόπαλους στην προτίμηση στις γυναίκες.

Προηγούμενη δημοσκόπηση έδινε 16 μονάδες διαφορά υπέρ του Ομπάμα μεταξύ των ψηφοφόρων του γυναικείου φύλου. Η σημερινή θέλει τους δύο υποψηφίους να αποσπούν το 47% έκαστος.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μπροστά τον Ομπάμα σε πολιτείες όπως το Οχάιο και η Πενσυλβάνια αλλά ο Ρόμνεϊ έχει από καιρό πάρει το προβάδισμα στη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα και αλλού.

Την ίδια ώρα μια ακόμα σημερινή δημοσκόπηση από την εταιρεία Rasmussen, σε δείγμα πιθανών ψηφοφόρων, δίνει ποσοστό 51% στον Αμερικανό πρόεδρο έναντι 46% του Ρόμνεϊ