ΗΠΑ: Δεν εξοπλίζουμε τους Σύρους αντάρτες

Σε διάψευση των ρωσικών πληροφοριών που θέλουν τις ΗΠΑ να εφοδιάζουν τους Σύρους αντάρτες με πυραύλους Stinger προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λίον Πανέτα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι αντάρτες της Συρίας έχουν στην κατοχή τους τέτοιους αμερικανικής κατασκευής πυραύλους εδάφους-αέρος, ο Πανέτα δήλωσε: "Δεν γνωρίζω τι είναι αυτές οι πληροφορίες -και βεβαίως δεν γνωρίζω να παρέχουμε οποιουσδήποτε τέτοιους πυραύλους σε αυτήν την περιοχή".

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νικολάι Μακάροφ, δήλωσε ότι ο στρατός της Ρωσίας ενημερώθηκε ότι οι ανταρτικές δυνάμεις στην Συρία "έχουν εκτοξευτές φορητών πυραύλων διαφόρων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικής κατασκευής Stingers".

"Ακόμη μένει να διευκρινιστεί ποιος τους προμήθευσε", μετέδωσε το Ίντερφαξ, επικαλούμενο τις δηλώσεις του στρατηγού.

Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι αντάρτες έχουν εξασφαλίσει αμερικανικής κατασκευής Stinger.

Οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθούσαν τους αντάρτες στην κατάρριψη πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα οποία βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές στις οποίες κρύβονται οι αντικαθεστωτικοί.