Ταξιτζής βρήκε 300.000 δολάρια και τα επέστρεψε στον ιδιοκτήτη τους

Όταν ο ταξιτζής Τζεράρντο Γκαμπόα από το Λας Βέγκας βρήκε μία χάρτινη σακούλα που είχε ξεχάσει κάποιος από τους πελάτες του, στην αρχή νόμιζε ότι είχε μέσα σοκολατάκια. Όμως έπεσε έξω: Η σακούλα είχε μέσα... 300.000 δολάρια!

Μιλώντας σε εφημερίδα του Λας Βέγκας, ο οδηγός του ταξί διηγήθηκε πως όταν ανακάλυψε το περιεχόμενο της σακούλας ειδοποίησε αμέσως την εταιρεία στην οποία ανήκει μέσω του ασυρμάτου. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, απ' όπου η αστυνομία τα παρέλαβε και μετά από αρκετές ώρες, με τη βοήθεια των στοιχείων που είχε δώσει ο τίμιος ταξιτζής, κατάφερε να εντοπίσει τον... ξεχασιάρη τζογαδόρο στον οποίο ανήκαν.

Η εταιρεία Yellow Checker Star Transportation ανακήρυξε τον Γκαμπόα “οδηγό της χρονιάς” και του απένειμε χρηματικό έπαθλο 1.000 δολαρίων, καθώς και ένα γεύμα για δύο σε εστιατόριο.

Αντίθετα, ο άγνωστος τζογαδόρος στον οποίο επεστράφησαν τα χρήματα δεν έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα και τόσο... γενναιόδωρος, καθώς δεν έχει δώσει κάποια ανταμοιβή στον Γκαμπόα. “Αν δε μου δώσει τίποτα, δεν πειράζει. Δεν περιμένω κανένα είδος ανταλλάγματος. Απλά ήθελα να κάνω το σωστό, και εκτιμώ όσα έκανε η εταιρεία για μένα”, δήλωσε ο ίδιος.