Κολοράντο: Άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο για μια αποβολή!

Η αποβολή του 18χρονου Καρλ Χάλβερσον Πίρσον από το σχολείο του στο Σεντένιαλ του Κολοράντο ήταν η αιτία για να ανοίξει πυρ ο μαθητής μέσα στο σχολείο του.

Ο νεαρός ήταν σε έξαλλη κατάσταση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην εφημερίδα Los Angeles Times.

Ο 18χρονος που τελικά κατέληξε στην αυτοχειρία είχε επηρεαστεί πολύ από την αποβολή. Τόσο πολύ που μπαίνοντας με το όπλο μέσα στο σχολείο, φώναζε επανειλημμένα το όνομα του καθηγητή που τον απέβαλε και οι πυροβολισμοί φέρεται ότι είχαν ως στόχο εκείνον.

Ο 18χρονος Πίρσον πυροβόλησε μια φορά και αστόχησε. Στη δεύτερη βολή του πυροβόλησε ένα 15χρονο κορίτσι, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Όσο για τον καθηγητή, "δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Μετά το συμβάν, έλεγε τις ίδιες φράσεις ξανά και ξανά. Φάνηκε σαν να βρίσκεται σε διαρκή κρίση πανικού", είπε ο 18χρονος μαθητή Φρανκ Ουόρονοφ στην εφημερίδα.

Κρατείται ακόμη από τις Αρχές για προληπτικούς λόγους. Οι αστυνομικοί της τοπικής κομητείας κατέληξαν ότι στόχος του νεκρού πια 18χρονου με το όπλο ήταν ο καθηγητής και όχι η 15χρονη. "Δεν υπήρχε λόγος να είναι εκείνη ο στόχος, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα", δήλωσε ο αρμόδιος σερίφης.

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνιστο είναι το πώς κατέληξε να δεχτεί πυροβολισμό το άτυχο κοριτσάκι, με τις Αρχές να συγκλίνουν στο γεγονός ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον 18χρονο.

Ένας δεύτερος μαθητής είχε εντοπιστεί πολύ νωρίτερα από τους αστυνομικούς, ενώ ερευνούσαν το χώρο, αλλά είναι πολύ ελαφρά τραυματισμένος. "Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το τραύμα του οφείλεται σε σφαίρα", δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Αράπαχο, Γκρέισον Ρόμπινσον.

Η Αστυνομία είχε αρχικά αποκλείσει όλα τα σχολεία του Κολοράντο, για προληπτικούς λόγους, αλλά στη συνέχεια, ο συναγερμός έληξε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σεντένιαλ απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ορόρα όπου το 2012 ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην πρεμιέρα της ταινίας "Μπάτμαν", σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.