Πυροβολισμοί σε λύκειο του Κολοράντο

Ένας μαθητής σκοτώθηκε και ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, από νέο επεισόδιο πυροβολισμών στο Λύκειο Arapahoe στο Σεντένιαλ του Κολοράντο- 13 μίλια νότια του Ντένβερ.

Σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης, ο δράστης ήταν ένας μαθητής του σχολείου και βρέθηκε νεκρός μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Πιθανότατα αυτοπυροβολήθηκε.

Ο οπλισμένος μαθητής- του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ανακοινωθεί- ήρθε στο σχολείο ψάχνοντας έναν συγκεκριμένο καθηγητή. Τότε βρέθηκε μπροστά του ο δεύτερος μαθητής, τον οποίο και πυροβόλησε.

Στο σχολείο- το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας- φοιτούν περίπου δύο χιλιάδες μαθητές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Λίτλτον, όπως μεταδίδει το NBC, το ένα θύμα των πυροβολισμών είναι 15-16 ετών και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.  Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον αν είναι μαθητής ή μαθήτρια.

Μαθητές του Λυκείου εκκενώνουν με τα χέρια ψηλά το κτίριο 

Ένας δεύτερος μαθητής εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ενώ ερευνούσαν το χώρο και είναι πολύ ελαφρά τραυματισμένος. "Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το τραύμα του οφείλεται σε σφαίρα", δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Αράπαχο, Γκρέισον Ρόμπινσον.

Η αστυνομία απέκλεισε αρχικά όλα τα σχολεία του Κολοράντο, για προληπτικούς λόγους. Στη συνέχεια ο συναγερμός έληξε.

Το Σεντένιαλ απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Ορόρα όπου το 2012 ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ μέσα σε κινηματογράφο, στην πρεμιέρα της ταινίας "Μπάτμαν", σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.