Φάρσα το τηλεφώνημα για ένοπλο στο Γέιλ

Ένα κακόγουστο αστείο ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της αστυνομίας, το τηλεφώνημα που προειδοποιούσε ότι ένας ένοπλος άνδρας κυκλοφορούσε στο χώρο της πανεπιστημιούπολης του Γειλ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Οι χώροι του πανεπιστημίου είχαν αποκλειστεί για πολλές ώρες μετά τις 10.00 το πρωί ώρα ΗΠΑ (17.00 ώρα Ελλάδας). Ωστόσο αργότερα και μετά από εξονυχιστικές έρευνες της αστυνομίας η διοίκηση του ιδρύματος ανακοίνωσε ότι "η απαγόρευση αίρεται".

Η αστυνομία στο New Haven μετέβη στην πανεπιστημιούπολη μετά το τηλεφώνημα. Αμέσως η πρόσβαση στους δρόμους του πανεπιστημιακού ιδρύματος απαγορεύτηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, αρχίζοντας από τους κοιτώνες των φοιτητών, χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομία πλέον αναζητά τον φαρσέρ που εικάζεται ότι τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο. Το Γέιλ θεωρείται ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια στον κόσμο. Φιλοξενεί πάνω από 13.000 φοιτητές, αλλά αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι απουσιάζουν από τους χώρους του λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.