Ένοπλος στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ

Συναγερμός σήμανε στο πανεπιστήμιο του Γέιλ καθώς- σύμφωνα με ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία-  στους χώρους του πανεπιστημίου κυκλοφορεί ένας ένοπλος άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας με όπλο εισέβαλε στον χώρο του πανεπιστημίου στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Το Πανεπιστήμιο, μέσω του λογαριασμού του στο twitter αμέσως κάλεσε τους 11.000 φοιτητές να παραμείνουν εντός των κτιρίων που βρίσκονται και να βρουν καταφύγιο σε ασφαλείς χώρους.

Στην αστυνομία τηλεφώνησε ανώνυμα κάποιος και κατήγγειλε ότι ο συγκάτοικός του έφυγε οπλισμένος με προορισμό το Πανεπιστήμιο , για να πυροβολήσει ανθρώπους. 

Αμέσως, η πανεπιστημιούπολη Ivy League τέθηκε σε συναγερμό και "καραντίνα" ενώ τουλάχιστον δύο μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν κάποιον με ένα μακρύ όπλο- πιθανότατα καραμπίνα- να περιφέρεται στην περιοχή.

Η ευρύτερη περιοχή του πανεπιστημίου αποκλείστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ από αέρος περιπολούσαν ελικόπτερα, τα οποία παίρνουν μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμού του επικίνδυνου οπλισμένου άντρα.

Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους, η αστυνομία άνοιξε μέρος της πανεπιστημιούπολης καθώς δεν υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς ή για επικίνδυνα επεισόδια.

Ωστόσο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του ύποπτου άνδρα συνεχίζονται.