Σε διπλή μαστεκτομή θα υποβληθεί η ανταποκρίτρια του ABC

H ιστορία της δημοσιογράφου του ABC, Amy Robach, η οποία ανακάλυψε τυχαία ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού κάνοντας ένα ρεπορτάζ με θέμα την πρόληψη και την μαστογραφία, κάνει εδώ και δύο ημέρες τον γύρο του κόσμου.

Η Amy υπεβλήθη στην εξέταση μαστογραφίας που έγινε ζωντανά σε τηλεοπτικό αέρα στις αρχές Οκτωβρίου,  με αφορμή την καμπάνια πρόληψης και θέλοντας να ωθήσει κι άλλες γυναίκες να μην ξεχνούν αυτή την τόσο σημαντική εξέταση. 

Όμως, χάρη στο ρεπορτάζ- που η ίδια δήλωσε ότι δεν ήταν πολύ πρόθυμη να το κάνει-  ανακάλυψε ότι είναι κι εκείνη μία από τις εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχει καρκίνο του μαστού, καθώς λίγες ημέρες αργότερα  οι γιατροί την κάλεσαν για να της πουν πως κάτι είχαν δει. Έκανε κάποιες επιπρόσθετες εξετάσεις και τελικά ανακάλυψε πως έχει καρκίνο
στο στήθος.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι νοσεί, στη διάρκεια του δημοφιλούς show της Αμερικής το όποιο παρουσιάζει "Good Morning America". 

Η Amy, μητέρα δυο παιδιών, θα υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή στις 14 Νοεμβρίου. Μέσω του προσωπικού της blog, δυο  μέρες πριν μπει στο χειρουργείο, η  Amy έγραψε: "Νόμιζα ότι είναι παντελώς αδύνατο να έχω καρκίνο. Είμαι τυχερή που το εντόπισα σε αρχικό στάδιο, και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, κάθε παραγωγό και κάθε άτομο που με ανάγκασε να το κάνω αυτό!".