Μουσείο το “άντρο” του δολοφόνου του Τζον Φ. Κένεντι

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για την 50η επέτειο από τον θάνατο του  Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, οι αρχές του Ντάλας αποφάσισαν να λειτουργήσουν ως μουσείο το σπίτι όπου διανυκτέρευσε ο δράστης πριν από την δολοφονία του JFK.

Ο  Λι Χάρβεϊ Oσβαλντ πέρασε τη νύχτα στο σπίτι ενός φιλικού ζευγαριού, των Μάικλ και Ρουθ Πέιν με τους οποίους έκανε συχνή παρέα η γυναίκα του Μαρίνα , σε μία μεσοαστική συνοικία στο Ίρβινγκ, ένα πριάστιο στο Ντάλας του Τέξας.

Τότε ο Όσβαλντ έμενε κοντά στη δουλειά του, στο κέντρο του Ντάλας και περνούσε τα σαββατοκύριακα με την Μαρίνα στο σπίτι των Πέιν.

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, το απόγευμα πριν από την δολοφονία, ο Όσβαλντ εμφανίστηκε στο σπίτι των Πέιν και  έκρυψε το τουφέκι που φέρεται ότι χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, στο γκαράζ του σπιτιού τους.

Η 81 ετών σήμερα, Ρουθ Πέιν, η οποία έφυγε από το σπίτι το 1966 και έκτοτε ζει στην Καλιφόρνια, δήλωσε ότι εκείνο το βράδυ δεν παρατήρησε κάτι ανησυχητικό ή ασυνήθιστο.

Μάλιστα, η γυναίκα έμαθε για την την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, μαζί με την Μαρίνα, από την τηλεόραση ενώ δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Λι Χάρβεϊ Oσβαλντ ήταν ο δολοφόνος.

Οι αρχές του Ίρβινγκ αγοράσαν το σπίτι το 2009 , το αποκατέστησαν και το επανέφεραν στην κατάσταση που βρισκόταν το 1963. Πλέον, στο μουσείο γίνονται ξεναγήσεις στα δωμάτια και το γκαράζ όπου κινήθηκε ο δολοφόνος του JFK καθώς και προβολές της Μαρίνας και του Λι Χάρβεϊ  πάνω σε καθρέπτες.