LIVE: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Σε εξέλιξη είναι η πιο μεγάλη αθλητική γιορτή της Νέας Υόρκης. ο κλασσικός Μαραθώνιος, ο οποίος πέρσι είχε ματαιωθεί εξαιτίας των καταστροφών, που προκάλεσε ο τυφώνας Σάντι.

 

Στον Μαραθώνιο συμμετέχουν 50.000 δρομείς και η Νέα Υόρκη έχει φορέσει τα καλά της.

Δείτε ζωντανά τον Μαραθώνιο εδώ.  

Ο φετινός αγώνας της Νέας Υόρκης είναι αφιερωμένος στα θύματα της βομβιστικής επίθεσης που έγινε στις 15 Απριλίου στον μαραθώνιο της Βοστόνης. Ωστόσο, στον απόηχο της επίθεσης, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Από τα ξημερώματα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις "χτενίζανν" την περιοχή γύρω από την γραμμή τερματισμού στο Σέντραλ Παρκ, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

 Εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής ενώ περισσότερες από 7.000 κάμερες έχουν εγκαταστήσει οι αρχές για την πληρέστερη επιτήρηση της περιοχής.

"Ελικόπτερα και σκάφη της ακτοφυλακής θα επιβλέπουν την περιοχή. Νομίζω ότι τόσο οι αθλητές όσο και το κοινό θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς" τόνισε ο επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας του αγώνα. 

Ωστόσο, οι περίπου 50.000 δρομείς που θα πάρουν μέρος, οι 9.000 εθελοντές και οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές τους που θα πλημμυρίσουν τους δρόμους του Μεγάλου Μήλου, δεν δείχνουν να πτοούνται από τον φόβο νέας επίθεσης ή την  έντονη αστυνομική παρουσία.

"Οι τρομοκράτες κάνουν λάθος όταν επιχειρούν να χτυπήσουν τους αθλητές. Γιατί εμείς θα τρέξουμε πιο γρήγορα από αυτούς. Ποτέ δεν πρόκειται να μας κερδίσουν", ανέφερε ο Γουέσλεϊ Κορίρ, ο νικητής του μαραθωνίου της Βοστόνης, το 2012.

Επιπλέον, η πορεία του Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης - εκτός από την παραδοσιακή μπλε γραμμή που καθοδηγεί τους δρομείς στον τερματισμό - θα είναι ζωγραφισμένη και με μια κίτρινη γραμμή, που συμβολίζει τη δύναμη της Βοστώνης, στη μνήμη των θυμάτων.