Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς σε γυμνάσιο της Νεβάδα

Νέο περιστατικό ένοπλης βίας σε σχολείο συγκλονίζει την Αμερικανική κοινή γνώμη.

Ένας ανήλικος μαθητής άνοιξε σήμερα πυρ σε γυμνάσιο της πόλης Σπαρκς, έξω από το Ρένο της Νεβάδα, πυροβολώντας αδιακρίτως. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, ο δράστης του μακελιού ήταν ένας 12χρονος μαθητής του σχολείου, ο οποίος σκότωσε ένα μέλος τους προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, Ρόκυ Τρίπλετ, δύο ακόμα αγόρια, μαθητές του σχολείου, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού δέχθηκαν τα πυρά του δράστη.

Το CNN κάνει λόγο για 12 τραυματίες αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα κίνητρα του ανήλικου δράστη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Reno Gazette, ο μαθητής άρχισε να πυροβολεί εναντίον άλλων μαθητών την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας καθηγητής του σχολείου.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του σχολείου, λίγα λεπτά πριν μπουν οι μαθητές στις τάξεις για το μάθημα. "Ήμασταν στο γήπεδο και ακούσαμε έναν δυνατό κρότο. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και ένας καθηγητής ήρθε να δει τι συνέβαινε", αφηγήθηκε στην εφημερίδα ένας 13χρονος.

"Νόμιζα ότι ήταν πυροτέχνημα, αλλά μετά είδα τον μαθητή να κρατάει όπλο και να σημαδεύει τον καθηγητή. Εκείνος του είπε να το αφήσει και ο μαθητής τον πυροβόλησε, ο καθηγητής έπεσε και όλοι άρχισαν να τρέχουν", πρόσθεσε.

Λίγες ώρες αργότερα, ο νεκρός δάσκαλος ταυτοποιήθηκε από την οικογένειά του ως ο Μάικλ Λάντσμπερυ, καθηγητής μαθηματικών στο γυμνάσιο του Σπαρκς.