Τα “συγχαρητήρια” της Μαλάλα Γιουσαφζάι για το Νόμπελ Ειρήνης

Αν και η ίδια ήταν συνυποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, η νεαρή Πακιστανή ακτιβίστρια υπέρ του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση Μαλάλα Γιουσαφζάι συνεχάρη τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), ο οποίος τελικά και κατέκτησε το βραβείο.

“Ο OPCW είναι μια σημαντική οργάνωση που εργάζεται για να βοηθήσει να απελευθερωθεί ο κόσμος από τα χημικά όπλα. Θα ήθελα να τους συγχαρώ γι’ αυτήν την πολύ σπουδαία παγκόσμια αναγνώριση”, ανέφερε η νεαρή ακτιβίστρια σε δήλωσή της.

“Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και τα μέσα ενημέρωσης στο Πακιστάν, αλλά και όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη, την καλοσύνη και τις προσευχές τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, και ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να με υποστηρίζουν” ανέφερε η νεαρή ακτιβίστρια.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία επέζησε από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της από τους Ταλιμπάν, έγινε εξάλλου δεκτή χθες στο Λευκό Οίκο από το ζεύγος Ομπάμα.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμπαρίστανται στο λαό του Πακιστάν μαζί με όλον τον κόσμο και τιμούν το θάρρος και την αποφασιστικότητά της Μαλάλα να προωθήσει το δικαίωμα όλων των νεαρών κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο και να επιτύχουν τα όνειρά τους”, ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.