"Λάθος" ήταν... δικαιολογείται η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου
Σάλος έχει προκληθεί μετά την... προεδρική γκάφα της συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, της Κελιάν Κόνγουεϊ! Η Κόνγουεϊ επικαλέστηκε μια σφαγή, προκειμένου να υπερασπιστεί το αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα. Μόνον που αυτή η "σφαγή" δεν έγινε ποτέ...
Η Κόνγουεϊ, η οποία είχε μιλήσει για "εναλλακτικά γεγονότα" αναφερόμενη στην αντιπαράθεση για τον αριθμό των ανθρώπων που παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Τραμπ, παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC το βράδυ της Πέμπτης. Υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι ίδιο με ένα μέτρο που είχε λάβει ο προκάτοχός του, ο Μπαράκ Ομπάμα.
"Βάζω στοίχημα ότι για πρώτη φορά οι άνθρωποι ακούν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε αναστείλει για έξι μήνες το πρόγραμμα για τους Ιρακινούς πρόσφυγες, αφού δύο Ιρακινοί που είχαν μπει στη χώρα ριζοσπαστικοποιήθηκαν και σχεδίασαν τη σφαγή του Μπόουλινγκ Γκριν. Αυτό δεν το κάλυψαν" τα μέσα ενημέρωσης, είπε.
Ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ κάποια σφαγή στο Μπόουλινγκ Γκριν (Bowling Green). Δύο Ιρακινοί κάτοικοι του Μπόουλινγκ Γκριν κατηγορήθηκαν το 2011 ότι προσπάθησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα και ότι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον Αμερικανών στρατιωτών όταν βρίσκονταν στο Ιράκ. Και οι δύο εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. Την εποχή εκείνη ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στους Ιρακινούς πρόσφυγες, αλλά δεν διέκοψε το πρόγραμμα υποδοχής τους, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίθουν σχολίων και καυστικών αστείων.
Η σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ "διόρθωσε" τους ισχυρισμούς της κάνοντας λόγο για ένα "απλό λάθος". Η Κόνγουεϊ διευκρίνισε ότι ήθελε να πει "τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν" και επιτέθηκε σε έναν δημοσιογράφο που της άσκησε κριτική επειδή "δεν την ρώτησε τι εννοούσε" και υποστηρίζοντας ότι αυτό "δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοσιογραφία".
(H φωτογραφία είναι από το Twitter και είναι χιουμοριστική)