Ανέβηκε με βεντούζες σε ουρανοξύστη 58 ορόφων για να δει τον Τραμπ

Η αστυνομία αφαιρούσε τζάμια όροφο τον όροφο για να τον πείσει να μπει μέσα

Με βεντούζες και ιμάντα αναρρίχησης, ένας 20χρονος από τη Νέα Υόρκη, προσπάθησε να ανέβει στον 58 ορόφων ουρανοξύστη του Ντόναλντ Τραμπ (γνωστό ως Trump Tower), στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για να συναντήσει τον εκρηκτικό και αμφιλεγόμενο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η αστυνομία αφαιρούσε τζάμια όροφο τον όροφο, σε ψηλότερους ορόφους από εκεί που ανέβαινε ο νεαρός και αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον πείσουν να μπει μέσα.

Εκείνος κατάφερε τελικά να ανέβει μέχρι τον 21ο όροφο. Ήθελε – όπως έλεγε- να δει «ιδιαιτέρως» τον Τραμπ.

Τελικά, αφού δεν κατάφεραν να τον μεταπείσουν, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σε συνέντευξη τύπου μετά το συμβάν, η αστυνομία της Νέας Υόρκης είπε ότι ο άντρας, που δεν κατονόμασε, δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν και πως το έκανε γιατί ήθελε να έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ίδιο τον Τραμπ. Η αστυνομία είπε ότι υποβάλλεται σε ψυχιατρική εξέταση και θα συλληφθεί.

Νωρίτερα, η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους κοντά στο κτίριο, που βρίσκεται σε περιοχή με μεγάλη κίνηση, και τοποθέτησε μια φουσκωτή βάση στο δρόμο East 56th, μεταξύ των λεωφόρων Madison και Fifth.

Σε ανάρτηση στο Twitter, η αστυνομία είπε ότι είχαν σταλεί στο κτίριο το τμήμα των ειδικών δυνάμεων και συνεργεία επείγοντων περιστατικών.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τη Τρίτη, ο νεαρός άντρας ανέφερε την αναρρίχηση σε μήνυμα που απηύθυνε στον Τραμπ. Φορούσε μαύρο φούτερ με κουκούλα, και τα μακριά του μαλλιά σκέπαζαν τα μάτια του. Αναφέρθηκε στον εαυτό του ως "ανεξάρτητος ερευνητής" που ζητά ιδιαίτερη συνάντηση με τον Τραμπ για να συζητήσει ένα σημαντικό θέμα, το οποίο δεν προσδιόρισε.