Αποσύρεται από το Φέργκιουσον η Εθνοφρουρά

Ύστερα από τρεις ημέρες παρουσίας στο Φέργκιουσον και τον θάνατο ενός δεύτερου ατόμου από αστυνομικούς, ο κυβερνήτης του Μιζούρι διέταξε την νύχτα της Πέμπτης την αποχώρηση των στρατιωτών της Εθνοφρουράς από την πόλη, η οποία συγκλονίζεται από φυλετικές ταραχές επί 12 ημέρες και νύχτες.

«Καθώς η κατάσταση συνεχίζει να βελτιώνεται, έδωσα εντολή στην Εθνοφρουρά του Μιζούρι να προχωρήσει σε μια διαδικασία συστηματικής απόσυρσης από την πόλη του Φέργκιουσον» εξήγησε ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  η πολιτειακή αστυνομία μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια του Φέργκιουσον, όπου έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια από την 9η Αυγούστου, όταν ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, 28 ετών, σκότωσε τον άοπλο 18χρονο, Μάικλ Μπράουν, με τουλάχιστον 6 σφαίρες.  

Στην εξομάλυνση της κατάστασης και την σχετική ηρεμία που επικρατούσε την Πέμπτη στο Φέργκιουσον συνέβαλε η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης στην πόλη. Ο Έρικ Χόλντερ συναντήθηκε με μέλη της μαύρης κοινότητας και υποσχέθηκε πως θα διεξαχθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τον θάνατο του Μπράουν.