ΗΠΑ: Οι Ισραηλινοί έφηβοι πυροβολήθηκαν 10 φορές με σιγαστήρα

Οι τρεις Ισραηλινοί έφηβοι που είχαν απαχθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τον περασμένο μήνα και βρέθηκαν νεκροί στις 30 Ιουνίου, πυροβολήθηκαν τουλάχιστον 10 φορές με όπλο που είχε σιγαστήρα , σε μια δολοφονία που φαίνεται αν ήταν προμελετημένη, δήλωσε σήμερα ανώνυμα στο Ρόιτερς αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετέχει στην έρευνα.

Ένα από τα θύματα, ο 16χρονος Naftali Fraenkel, είχε επίσης την αμερικανική υπηκοότητα γιαυτό και στην έρευνα έχει εμπλακεί το FBI.

Σύμφωνα με ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεση τους οι αμερικανικές υπηρεσίες, ένας από τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς, ο Gil-Ad Shaer, 16 ετών, τηλεφώνησε η αστυνομία και είπε: «Με έχουν απαγάγει!". Λίγο νωρίτερα, τα τρία αγόρια είχαν επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οδηγούσαν μαχητής της Χαμάς, μεταμφιεσμένοι σε πιστούς Εβραίους.

Στο βάθος, μια παραμορφωμένη αντρική φωνή με αραβική φωνή φωνάζει στο αγόρι "Κάτω το κεφάλι" και στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί από σιγαστήρα.

"Υπήρχαν τουλάχιστον 10 πυροβολισμοί", δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Η χρήση σιγαστήρα οδήγησε τους ερευνητές στο να πιστεύουν ότι οι απαγωγείς σχεδίαζαν να σκοτώσουν τους τρεις ισραηλινούς έφηβους από την αρχή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα συμπεράσματα τις αμερικανικής έρευνας, λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και ότι ακόμα δεν έχουν συλληφθεί οι απαγωγείς.  

Η απαγωγή και δολοφονία των τριών ισραηλινών εφήβων οδήγησε τους ακροδεξιούς Εβραίους να απαγάγουν και να κάψουν ζωντανό ένα 16χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη.

Το γεγονός πυροδότησε μία πολεμική "έκρηξη" τριών εβδομάδων, όπου ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς και ο ισραηλινός στρατός συγκρούονται ανελέητα στη Λωρίδα της Γάζας, με σφοδρούς βομβαρδισμούς και δεκάδες νεκρούς.