Με κυβερνητικό χάος απειλεί και πάλι ο Μπερλουσκόνι

Από δακρύβρεχτα τηλεοπτικά διαγγέλματα αλλά και πολιτικές κρίσεις ξέρει καλά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Και βέβαια δεν διστάζει να απειλήσει για ακόμη μια φορά με κυβερνητικό χάος ζητώντας από τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του να παραιτηθούν ομαδικά, αμέσως μετά την ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, η οποία, στις τέσσερις Οκτωβρίου, πρόκειται να αποφασίσει για την αποπομπή του από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής τους επιτροπής, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Λαού της Ελευθερίας (που την περασμένη εβδομάδα μετονομάσθηκε σε Φόρτσα Ιτάλια) ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, υιοθετώντας, δια βοής, τη θέση του περί "ομαδικής παραίτησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αν ο Μπερλουσκόνι χάσει το αξίωμα του γερουσιαστή".

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η κίνηση αυτή του Καβαλιέρε, δείχνει ότι, πλέον, επιθυμεί να διακόψει τον διάλογο με τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και με την προεδρία της Δημοκρατίας, διότι θεωρεί ότι δεν πρόκειται να κινητοποιηθούν με στόχο την εξεύρεση της πολυσυζητημένης «πολιτικής λύσης» που θα μπορούσε να του επιτρέψει να μην εκτίσει την ποινή ενός έτους ( που δεν παραγράφεται) και η οποία επικυρώθηκε πρόσφατα από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα, πάντως με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλλα Σέρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κεντροδεξιό αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε ότι "αν δημιουργηθεί χαώδης κατάσταση, είναι έτοιμος να παραιτηθεί ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη".