Σε εξέλιξη ομηρεία με 4 νεκρούς στην Αυστρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί υπόθεση ομηρείας στις Αυστριακές Άλπεις στην πόλη Άναμπεργκ, σε απόσταση περίπου 100χλμ από τη Βιέννη, με τέσσερις νεκρούς έως αυτή την ώρα.

Τρεις αστυνομικοί και ένας διασώστης σκοτώθηκαν χθες τη νύχτα, όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν στο δάσος έναν λαθροθήρα. Ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους και στην πορεία, φέρεται να διέφυγε με περιπολικό, πέρνωντας όμηρο τον οδηγό του αστυνομικού οχήματος.

Από το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα ο δράστης παραμένει ταμπουρωμένος σε ένα αγροτόσπιτο. Ο αστυνομικός, το όχημα του οποίου είχε αρπάξει ο ένοπλος και μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι τον κρατά όμηρο, είναι μεταξύ των νεκρών. Η σορός του βρέθηκε στο αγρόκτημα του ενόπλου στο Γκρόσπριλ, περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βιένης, σημείωσε η αστυνομία.

 Οι αρχές πιθανολογούν ότι εκεί είναι το σπίτι του και μέσα βρίσκονται και τα δύο παιδιά του.  Ο άνδρας είναι βαριά οπλισμένος και το σπίτι έχει περικυκλωθεί από τουλάχιστον 100 αστυνομικούς και διαπραγματευτή του αρμόδιου υπουργείου. 

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι διαπραγματευτές έχουν δυσκολευθεί να επικοινωνήσουν με τον 55χρονο ενώ έχουν προσπαθήσει να τον κάνουν να μιλήσει στο κινητό με συγγενείς του, που βρίσκονται έξω από το σπίτι.  

Ο άνδρας αρνείται την επικοινωνία ενώ σταδιακά πυροβολεί έξω από το σπίτι.

Επίσης, στην περιοχή έχουν εμφανιστεί τεθωρακισμένα του στρατού, που έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους.