Την έξοδο δείχνουν στον Μπερλουσκόνι οι Ιταλοί

Άσχημα νέα για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η πλειοψηφία των Ιταλών πολιτών επιθυμεί επιτακτικά να τον δει εκτός Γερουσίας και μάλιστα, η αποπομπή του να μην επηρεάσει το έργο και την πορεία της κυβέρνησης Λέτα- κάτι για το οποίο έχει απειλήσει η κεντροδεξιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR για λογαριασμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, το 73% των Ιταλών πιστεύει πως η Γερουσία θα πρέπει να ψηφίσει υπέρ της αποπομπής της Μπερλουσκόνι.  

Την ίδια ώρα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι η κεντροδεξιά θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ακόμη κι αν αποπεμφθεί ο Μπερλουσκόνι.

Πάντως, οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς ήταν διχασμένοι για το τι θα πρέπει να πράξει η παράταξή τους σε αυτή την περίπτωση: το 52% πιστεύει ότι θα πρέπει να αποσύρει την υποστήριξή της στην κυβέρνηση Λέτα, ενώ το 45% έχει την αντίθετη άποψη.

Επιπλέον,  μια άλλη δημοσκόπηση του ινστιτούτου SWR δείχνει ότι το ποσοστό δημοτικότητας της κυβέρνησης Λέτα έχει αυξηθεί στο 29% από 25% που ήταν πριν μία εβδομάδα, ενώ και η δημοτικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού σημείωσε αύξηση και έφτασε στο 41% από 40% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η 23μελής επιτροπή της ιταλικής γερουσίας η οποία είναι αρμόδια να αποφανθεί για την αποπομπή ή μη του Μπερλουσκόνι από το σώμα πρόκειται να ψηφίσει για το θέμα την προσεχή Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.