Η… απαγορευμένη φωτογραφία του Ολάντ έκανε το γύρο του κόσμου!

Δεν είναι κι εύκολο στις μέρες μας, με την κυριαρχία του Διαδικτύου στις ζωές μας, να κρατήσουμε κάτι κρυφό. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters μάλλον το κατάλαβαν αυτό και με το παραπάνω.

Ποια είναι η ιστορία; Τα δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία δημοσίευσαν την Τρίτη μία φωτογραφία του Φρανσουά Ολάντ, η οποία κάθε άλλο παρά κολακευτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Με μία παράξενη χαμογελαστή γκριμάτσα και γουρλωμένα μάτια, ο Γάλλος πρόεδρος μοιάζει περισσότερο με κωμικό ηθοποιό παρά με πολιτικό στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Και ξαφνικά, τα δύο πρακτορεία... “έκοψαν” τη συγκεκριμένη φωτογραφία! Ωστόσο, το κακό είχε γίνει: Μέσω του Facebook και του Twitter, χιλιάδες χρήστες μοιράστηκαν τη φωτογραφία αυτή, ενώ το γεγονός ότι τα δύο ειδησεογραφικά πρακτορεία αποφάσισαν να “κατεβάσουν” τη φωτογραφία φαίνεται πως έδωσε ένα λόγο παραπάνω στους χρήστες να ασχοληθούν με το θέμα, με αποτέλεσμα η απόφαση αυτή να γυρίσει μπούμπερανγκ και αντί λιγότεροι να δουν αυτήν τη φωτογραφία, να τη δουν τελικά περισσότεροι!

Πάντως, τόσο το Γαλλικό Πρακτορείο όσο και το Reuters ισχυρίζονται ότι δε δέχτηκαν καμία πίεση από τη γαλλική κυβέρνηση, αποκρούοντας τις κατηγορίες περί λογοκρισίας που εύλογα εκτόξευσαν αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου...