Στέλεχος Χεζμπολάχ: Ο Άσαντ έδωσε εντολή για χρήση χημικών όπλων

Ένα ισχυρό στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν αυτός που διέταξε τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν σε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση των Γερμανών βουλευτών την περασμένη Δευτέρα και τις μαρτυρίες των οποίων επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BND ανέφερε ότι στα στοιχεία που υποδεικνύουν την ευθύνη του Άσαντ για την επίθεση της 21ης Αυγούστου στα προάστια της Δαμασκού περιλαμβάνεται και ένα τηλεφώνημα μεταξύ ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ και της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό.

Στο τηλεφώνημα αυτό, το μέλος της σιιτικής οργάνωσης, που στηρίζει το καθεστώς Άσαντ, φέρεται να υποστηρίζει ότι η εντολή που έδωσε ο Σύρος πρόεδρος για την επίθεση ήταν "λάθος" και ότι "έχει χάσει την ψυχραιμία του".

Αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιωθεί, ο Σύρος πρόεδρος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση χημικών όπλων, καταγγέλλοντας ότι αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τους αντάρτες.