Σε εργατικές κατοικίες και αγροτικές περιοχές οι πρόσφυγες στο Λεβερκούζεν

Νέοι χώροι εστίασης για αιτούντες άσυλο φτιάχνονται στη Γερμανία και συναντούν έντονες διαμαρτυρίες από ντόπιους κατοίκους και ακροδεξιές ομάδες.

Ένας εναλλακτικός τρόπος, όμως, που δίνει στις συγκεκριμένες οικογένειες τα δικά τους διαμερίσματα σε πολυκατοικίες έχει αποδειχθεί ως αποδοτικότερη εκ του αποτελέσματος λύση, τουλάχιστον στην πόλη του Λεβερκούζεν.

Η οικογένεια Ασίφ, για παράδειγμα, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel μένει σε ένα άνετο σπίτι με εντοιχιζόμενη κουρτίνα και επιπλωμένα τα υπόλοιπα δωμάτια.

Η προσφυγική οικογένεια Ασίφ, με πάτερ φαμίλια έναν μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, τον Ναντίμ Ασίφ, δηλώνει υπέρ το δέον ευχαριστημένη στο νέο της σπίτι, χαρακτηρίζοντάς το ως "το ομορφότερο μέρος στη Γη"!

Στην πόλη Λεβερκούζεν εφαρμόζεται το πρότυπο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο οι αιτούντες άσυλο μετακινούνται στα προάστια της πόλης και βρίσκουν στέγη σε εργατικές κατοικίες σε αγροτικές περιοχές.

Γνωρίζοντας οι Αρχές τις ακριβείς κατοικίες στις οποίες θα κατοικούν οι πρόσφυγες, θα μπορούν πολύ πιο εύκολα να ελέγξουν εκείνους και τις δράσεις τους.

Οι πρόσφυγες θα παίρνουν, συν τοις άλλοις, προθεσμία λίγων μηνών για να δικαιολογήσουν ότι μπορούν οικονομικά να μεταβούν σε δικό τους διαμέρισμα.