Σχολείο συζύγων ναζιστών έφτιαχναν στη Γερμανία του Χίτλερ

Ξεχασμένα έγγραφα που βγήκαν στην επιφάνεια και μαζί τους έφεραν μια σημαντική ανακάλυψη: την περίοδο της Ναζιστικής Γερμανίας υπήρχαν ειδικά "σχολεία" στα οποία φοιτούσαν οι γυναίκες που είχαν σκοπό να παντρευτούν με πιστούς του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι κανονισμοί αυτών των σχολείων επέβαλαν την εκπαίδευση νεαρών γυναικών στο πλύσιμο, το μαγείρεμα, τη φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού. Εκεί μάθαιναν πώς να φέρονται σαν σωστές οικοδέσποινες και πώς να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους τη λατρεία για τον Χίτλερ και τον ναζισμό.

Η εκπαίδευση γινόταν πριν τον γάμο και είχε σκοπό να βοηθήσει τις μελλοντικές συζύγους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες των ανδρών τους.

Το πρώτο σχολείο ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια σε ένα νησί έξω από το Βερολίνο. Οι κοπέλες παρέμεναν εκεί για έξι εβδομάδες και με την επιτυχή τους αποφοίτηση από αυτό, λάμβαναν ένα πιστοποιητικό που τους επέτρεπε να παντρευτούν τον εκλεκτό της καρδιάς τους.

Η ιδέα προήλθε από την επικεφαλής Γερτρούδη Σολτς-Κλινκ και τον αρχηγό της SS Χάινριχ Χίμλερ. Το 1936, ο Χίμλερ υπέγραψε διάταγμα που καλούσε κάθε μελλοντική σύζυγο των ακολούθων της SS να φοιτήσει στο ειδικό πρόγραμμα.

Οι ναζιστές αντιμετώπιζαν το γυναικείο φύλο ως μια μηχανή αναπαραγωγής που βοηθά στη διαιώνιση του "ανώτερου" είδους τους.

Η Σολτς-Κλινκ υπήρξε η σημαντικότερη και ισχυρότερη γυναίκα στην ιστορία του Γ’ Ράιχ. Ακολούθησε πιστά την πολιτική γραμμή της SS και απαγόρευε σε κάθε Εβραία ή Τσιγγάνα, σε κάθε κοπέλα που έπασχε από ψυχική ασθένεια ή σωματική δυσμορφία, την είσοδο στα μαθήματα του σχολείου.

Ωστόσο, η έναρξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου κλόνισε τον τρόπο εκπαίδευσης των γυναικών. Οι άνδρες έφευγαν και οι γυναίκες έμεναν πίσω. Δεν υπήρχε πλέον κανένας λόγος για ειδική εκπαίδευση.